top of page

Stamcellebehandling av leddslitasje og betennelser

Artrose er en vanlig leddsykdom som rammer mange mennesker i Norge. Den fører til smerter, stivhet og nedsatt funksjon i leddene. Tradisjonelle behandlinger som smertestillende medisiner, fysioterapi og kirurgi kan lindre symptomene, men ikke stoppe eller reversere sykdomsprosessen. Derfor er det behov for nye og mer effektive behandlingsmetoder som kan reparere skadet brusk og gjenopprette leddfunksjonen.


En av de mest lovende metodene er å bruke stamceller fra pasientens eget fettvev. 


Forbedre artrose og smerte med stamceller

Er du plaget av artrose, slitasje eller betennelse i leddene? Da kan stamcellebehandling være noe for deg. Ved A-Medi tilbyr vi moderne og trygge behandlinger med dine egne stamceller og blodplater. Målet er å lindre smertene, øke bevegeligheten og forbedre livskvaliteten din.


Hva er stamceller?

Stamceller er celler som kan fornye seg selv og utvikle seg til ulike typer vevsceller. Ved å injisere stamceller i et skadet ledd, kan de bidra til å stimulere bruskvekst og redusere betennelse. Stamcellene kan også frigjøre vekstfaktorer og signalstoffer som kan påvirke leddet positivt og skape et bedre miljø for heling.


Hvordan virker stamcellebehandling?

Ved stamcellebehandling henter vi ut stamceller fra fettvevet ditt. For å hente ut stamceller fra fettvev, må man først utføre en fettsuging. Dette gjøres i lokalbedøvelse. Deretter må man behandle fettet slik at man får et konsentrat av stamceller og andre gunstige celler. Dette kalles nanofett. Nanofett har en flytende konsistens som gjør det enkelt å injisere i leddet. Det finnes ulike metoder for å fremstille nanofett, men en av de mest moderne og effektive er å bruke Arthrex-systemet.


Arthrex er et ortopedisk selskap som har utviklet et system for å produsere nanofett på en rask, sikker og standardisert måte. Systemet består av et spesialdesignet instrument som knuser fettcellene og separerer nanofettet fra resten av fettvevet. Prosessen tar bare noen minutter.


Deretter injiserer vi stamceller i det skadede leddet sammen med blodplater fra blodet ditt. Blodplatene inneholder vekstfaktorer som stimulerer stamcellene til å vokse og dele seg. Stamcellene kan da bidra til å reparere den slitte brusken og redusere betennelsen i leddet. Dette kan føre til mindre smerter, bedre bevegelighet og økt funksjon.


Hvem kan ha nytte av stamcellebehandling?

Stamcellebehandling kan være et godt alternativ for deg som har artrose, slitasje eller betennelse i leddene, og som ikke har fått tilfredsstillende effekt av andre behandlinger. Stamcellebehandling kan også være et forebyggende tiltak for å bremse utviklingen av artrose. Behandlingen passer for de fleste ledd, som kne, hofte, skulder, albue, håndledd og ankel.


Hva er fordelene med stamcellebehandling?

Stamcellebehandling er en enkel og trygg prosedyre som kun krever lokalbedøvelse. Det er ingen risiko for avstøtning eller allergiske reaksjoner, siden vi bruker dine egne celler. Behandlingen har få bivirkninger og kort restitusjonstid. De fleste pasientene kan gå hjem samme dag som behandlingen. Stamcellebehandling har dokumentert effekt mot artrose og betennelse i leddene, og mange pasienter opplever varig forbedring etter behandlingen.


Vil du vite mer om stamcellebehandling?

Hvis du vil vite mer om stamcellebehandling, kan du bestille til konsultasjon hos vår spesialist i ortopedisk kirurgi. Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne den beste løsningen for deg og dine ledd.


bottom of page