top of page

Sunekos

Sunekos er en injeksjonsbehandling som inneholder 6 aminosyrer  og hyaluronsyre, som gjenoppretter og bygger opp hudens kvalitet og balanse. Gjennom flere studier har Sunekos sin unike formel vist seg å stimulere fibroblastene i huden, som produserer både kollagen og elastin, som er to viktige elementer for hudens cellefornyelse.


Behandlinger med Sunekos korrigerer og forebygger aldringstegn ved å:

  • Øke spenst og elastisitet i huden

  • Øke fuktighet

  • Forbedre fine linjer og rynker

Behandlingen er spesielt godt egnet for området rundt øynene for å stramme opp og fjerne poser, fine linjer og mørke ringer.

Aldersgrense:

18 år

Smerte:

Minimal til moderat

Nedetid:

0-2 dager

Hva er Sunekos 200?


Sunekos200 er en injeksjonsbehandling som har utnyttet de unike egenskapene til aminosyrer i synergi med hyaluronsyre for å gjenopprette hudens kvalitet og balanse. Grunnet den unike sammensetningen har Sunekos unike formel vist seg å være i stand til å stimulere fibroblaster i huden som produserer både kollagen og elastin. Takket være denne prosessen motvirker Sunekos aldring på en naturlig måte.


Sunekos200 gjenoppretter og beskytter huden mot aldringstegn og kan brukes på alle hudtyper og på forskjellige områder som ansikt, hals, decollete og hender . Det er spesielt effektivt i ellers vanskelige behandlede områder som pannen og området rundt øynene, hvor Sunekos 200 har vist seg å være spesielt effektiv mot fine linjer og mørke skygger.Hvordan fungerer behandlingen?


Sunekos 200 er en injeksjonsbehandling som stimulerer cellene i bindevevet i huden. Den består av ren, kjemisk uforandret hyaluronsyre med lav molekylærvekt, som finnes naturlig i kroppen og som holder huden fuktig og smidig. Det forhindrer hudens aldring og forbedrer hudens elastisitet, noe som gjør huden sterkere. I tillegg til hyaluronsyre inneholder Sunekos200 seks aminosyrer - glycin, prolin, leucin, lysin, valin og alanine. Aminosyrer er byggesteiner i proteiner, og aminosyrene i Sunekos200 inngår i kroppens prosess for å produsere kollagen og elastin.Hvordan foregår en Sunekos behandling?


I forkant av behandlingen gjennomgår du en konsultasjon hvor behandleren vil foreta en vurdering om Sunekos200 er den rette behandlingen for deg, gi deg informasjon og besvare dine spørsmål. Dersom du ønsker dette, kan første behandlingen gjennomføres konsultasjons dagen.


Din behandler vil da rense bort sminke og desinfisere ansiktet. Sunekos200 blir så injisert i huden gjennom en tynn nål eller stump kanyle på bestemte steder etter en bestemt behandlingsprotokoll. Prosedyren er relativt smertefri, men det kan ved behov påføres et bedøvelseskrem før behandling. Selve behandlingen tar normalt ca. 15–30 minutter, og etterpå kan du gjenoppta normale aktiviteter.Hvor mange behandlinger er nødvendig?


Et komplett behandlingsforløp består av tre til fire økter med 7 til 14 dagers mellomrom, avhengig av området.


Avhengig av pasientens alder, livsstil og hudkvalitet, varer resultatet i gjennomsnitt 6 måneder. For å opprettholde effekten anbefales det derfor å ta en vedlikeholdsbehandling 6. måned.Forberedelser


Injeksjoner med Sunekos200 trenger ingen spesielle forberedelser og kan utføres i lunsjpausen, om man vil. På generell grunnlag anbefaler vi å unngå tannlegebehandliner, inkludert rens, en uke før injeksjonen.


Som ved alle injeksjonsbehandlinger er det mulig, dog uvanlig, å få blåmerker. Blodfortynnende, betennelsesdempende medisiner, enkelte naturmidler og alkohol kan øke sjansen for dette. Vi anbefaler derfor at du ikke tar vitamin E, ginkgo biloba, ginseng, Johannesurt, omega 3 / fiskeolje tilskudd  en uke før planlagt behandling. Selv om blodfortynnende og betennelsesdempende medisiner har en blodfortynnende effekt og øker risiko for blåmerker, skal du ikke stoppe å ta dine medisiner på grunn av en kosmetisk behandling. Unngå å drikke alkohol dagen før.Tiden etter behandling


Behandlingen med Sunekos har normalt ingen “nedetid”, annet enn at  injeksjonsstedet kan bli noe rødt og hovent, og du kan gå tilbake til normale aktiviteter umiddelbart. Unntaket av behandling rundt øynene, som kan forårsake midlertidig hevelse som kan vare i 24-72 time. Dette er helt normalt.

For at du skal kunne gjenoppta dine sosiale aktiviteter med en gang kan vi dekke over injeksjonsstedet med medisinsk sminke. Du skal ikke bruke egen sminke over.


For å oppnå best mulig resultat anbefaler vi at du:

  • Ikke bruker sminke i 12 timer etter behandlingen.

  • De første 72 timene etter behandling bør du unngå å drikke alkohol og trening. Vi anbefaler heller ikke å ta fly.

  • De første 15 dagene etter injeksjonen anbefales det å unngå tannlegebehandlinger, inkludert rens, kosmetiske behandlinger og ekstreme temperaturer, som for eksempel badstue.Forsiktighetsregler


Sunekos blir ansett som en trygg behandling og komplikasjoner er sjeldne. Det er allikevel slik at kroppen i enkelte tilfeller, som ved alle medisinske inngrep, kan reagere på en måte som ikke alltid er helt forutsigbar. Det kan for eksempel oppstå blåmerker, utløses herpessår, oppstå bakterielle infeksjoner, ødem, kuler, cyster og betennelse. Disse reaksjonene kan forekomme selv om det medisinske inngrepet utføres fagmessig og forsiktig. Det er derfor viktig at prosedyren utføres av autorisert helsepersonell som har erfaring med behandlingen.


Tryggheten ved behandling i svangerskap eller under amming er ikke klarlagt, og man skal derfor ikke ta behandling under svangerskap eller amming.


Det er 18 års aldersgrense.Hvor mye koster en behandling med Sunekos?


Fullstendig prisliste finner du her.Teksten er utarbeidet av: Dr.Grinde, MD, PhD

Hvem utfører behandlingen?

Dina Grinde

Kosmetisk lege, PhD

Erfaring som lege: 11 år

Dr.Grinde underviser andre leger og sykepleiere i fillerbehandlinger rundt øyne og har derfor mye erfaring med denne type behandlinger.

Maryam Malayeri

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Erfaring innen medisin: 13 år

Som kosmetisk dermatologisk sykepleier  vet Maryam hvor viktig hudkvalitet rundt øyne er. Maryam er lett på hånden og injiserer  Sunekos med presisjon.

Dr.Miray Al-Mustafa

Hudlege

Erfaring som lege: 12 år

Dr.Miray har lenge undervist leger og sykepleiere i fillerbehandlinger rundt øynene, og har derfor mye erfaring med denne type behandlinger. Hos Dr.Miray må du bestille en dobbeltime dersom du ønsker behandling samme dag.

Zanna Tarvida

Kosmetolog og injeksjonsspesialist

Erfaring innen medisin: 23 år

Zanna er lett på hånden og nøye i jobben hun gjør. 

Tar imot pasienter på fredager, noe som kan være en fordel ved behandling rundt øyne.

bottom of page