top of page

Skinbooster

Redensity 1 er et unikt produkt som inneholder kombinasjon av hyaluronsyre, aminosyrer, mineraler, antioksidanter og vitamin B6 og gir en generell hudforbedring på høyt medisinsk nivå. Behandlingen er spesielt utviklet for å gjenvinne hudens glød, gi fuktighet og forbedre hudstruktur. Over tid vil den også ha effekt på fine linjer og rynker.

Næringsstoffer injiseres i huden og virker foryngende på cellenivå, bidrar til økt produksjon av kollagen og elastin.

Aldersgrense:

18 år

Nedetid:

0-2 dager

Smerte:

Krever lokalbedøvelse

Hva er Redensity 1?


Huden vår er under konstant påvirkning utenfra. Faktorer som søvnmangel, stress, soleksponering, temperatursvingninger og tørr luft, røyking, forurensning og ubalansert matinntak påvirker huden vår blant annet ved å øke antall frie radikaler (ROS) som kan føre til oksidativt stress. I huden vil oksidativt stress føre til tap av glycosaminoglycaner, i hovedsak hyaluronsyre, som føre til at huden taper fuktighet og blir tynnere. Fibroblast aktiviteten går ned, slik at det produseres mindre kollagen og elastin. Disse forandringen fører til for tidlig aldring hvor huden kjennes tørr, mindre elastisk, mister glød og spenst, fine linjer og rynker begynner å komme frem. For å balansere disse endringene har sveitsiske Teoxane utviklet et helt spesielt produkt som heter Redensity 1.


Redensity 1 passer utmerket for de som vil se freshere ut med mindre rynker og mer glød, men som ikke har behov for volumøkning. Både kvinner og menn i alder fra slutten av 20-årene og oppover kan ha glede av behandlingen.

Behandlingene kan utføres på ansikt, hals, décolleté og hender.


Denne behandlingen har vært i bruk lenge og er dermed godt utprøvd. Produktet har vunnet ”Best Injectable Skin Revitalizer” på Anti-aging Medicine European Congress (AMEC) i Paris i 2014.Hvordan fungerer behandlingen?


Redensity 1 er  en såkalt skinbooster som har som mål å forbedre hudkvaliteten. Dette er et unikt produkt som inneholder en kombinasjon av en ikke kross-linket hyaluronsyre med høy molekulær vekt og en mesoterapi cocktail som består av 8 aminosyrer (arginin, glycin, lysin, treonin, prolin, isoleucin, leucin og valin), 3 antioksidanter (glutation, acetylcystein og alpha lipoic syre), 2 mineraler (sink og kobber) og vitamin B6. Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes naturlig i kroppen og som holder huden fuktig og smidig. I tillegg til dette bidrar hyaluronsyren til et gunstig miljø for fibroblaster som skal produsere kollagen og elastin.  Aminosyrer er byggesteiner i proteiner, og aminosyrene i Redensity 1 er viktige både for produksjon av kollagen og elastin og for cellefornyelse. Antioksidanter har har som hovedfunksjon å beskytte kroppens celler mot frie radikaler.Sink har en stabiliserende virkning på cellens DNA og cellemembranene som omgir alle cellene i kroppen, samtidig som sink har vist seg å ha en positiv effekt på sårtilhelingen. Kobber er et sporstoff som bidrar til normal pigmentering av hud, samtidig som det er viktig for dannelsen av sterkt og fast bindevev. Vitamin B6 inngår som koenzym i enzymer som setter i gang svært mange kjemiske reaksjoner i kroppen og er viktig blant annet for normal energiomsetning i cellene, proteinomsetning, immunforsvar og hormonaktivitet.

På den måten stimulerer Redensity 1 cellene i bindevevet i huden, forhindrer hudens aldring og forbedrer hudens elastisitet, noe som gjør huden sunnere og sterkere. Mange opplever også en forbedring i hyperpigmentering.Hvordan foregår en skinbooster behandling?


I forkant av behandlingen gjennomgår du en konsultasjon hvor behandleren vil foreta en vurdering om Redensity 1 er den rette behandlingen for deg, hvilken behandlingsprotokoll som skal benyttes, gi deg informasjon og besvare dine spørsmål.

Din behandler vil så rense bort sminke og desinfisere ansiktet. Du vil så få en bedøvelseskrem som skal virke i 30-45 minutter. Det kan derfor være lurt å ta med seg litt lesestoff. Behandlingen innebærer et stort antall små stikk i overhuden med en meget tynn nål. Behandlingen tar ca 30-60 min, avhengig av hvor mye produkt som skal injiseres.  Behandlingen avsluttes med en Hydrogel maske fra Teoxane, som blant annet inneholder hyaluronsyre og aloe vera og virker beroligende.Hvor mange behandlinger er nødvendig?


Det er anbefalt med 3-4 behandlinger med 2-3 uker imellom for optimalt resultat.  Redensity 1 kan med fordel kombineres med en lett filler som heter RHA1 for korreksjon av fine linjer og rynker.


Antall behandlinger avhenger av hvilken protokoll som benyttes.


Redensification Light

Passer best for pasienter med milde tegn til hudaldring og forebyggende behandlinger. Består av 3 behandlinger med 3 ukers mellomrom: Redensity I 3 ml - Redensity I 1 ml - Redensity I 1ml


Redensification Moderate

Passer best for pasienter med moderate tegn til hudaldring. Består av 3 behandlinger med 2-3 ukers mellomrom: RHA1 - Redensity I 3 ml - Redensity I 1ml


Redensification Intensive

Passer best for pasienter med uttalte tegn til hudaldring. Består av 4 behandlinger med 2-3 ukers mellomrom: RHA1 - Redensity I 3 ml - RHA1 - Redensity I 1ml


For å opprettholde effekten anbefales det å ta en vedlikeholdsbehandling med Redensity 1 hver 6. måned. RHA1 kan vanligvis injiseres på nytt noe sjeldnere. Dette avhenger av pasientens alder, livsstil og hudkvalitet.


I tillegg til de ovenfor nevnte protokollen kan Redensity 1 injeksjoner med fordel kombineres med laser og IPL behandlinger og peelinger. Ved ablative laserbehandlinger og medical needling, inkludert Dermapen, kan Redensity 1 injeksjoner erstattes med Teosyal Topical Skin Booster, som har samme sammensetning som Redensity 1, men som smøres direkte på huden.Forberedelser


Injeksjoner med Redensity 1 trenger ingen spesielle forberedelser. Vi anbefaler at du ikke deltar på viktige møter eller sosiale tilstelninger de første 24 timene etter behandlingen, med mindre du selv synes at det ikke gjør noe at stikkene synes.


På generell grunnlag anbefaler vi å unngå tannlegebehandliner, inkludert rens, en uke før injeksjonen.


Som ved alle injeksjonsbehandlinger er det mulig, dog uvanlig, å få blåmerker. Blodfortynnende, betennelsesdempende medisiner, enkelte naturmidler og alkohol kan øke sjansen for dette. Vi anbefaler derfor at du ikke tar vitamin E, ginkgo biloba, ginseng, Johannesurt, omega 3 / fiskeolje tilskudd  en uke før planlagt behandling. Selv om blodfortynnende og betennelsesdempende medisiner har en blodfortynnende effekt og øker risiko for blåmerker, skal du ikke stoppe å ta dine medisiner på grunn av en kosmetisk behandling. Unngå å drikke alkohol dagen før.Tiden etter behandling


Etter behandlingen med Redensity 1 vil injeksjonsstedet bli noe rødt og hovent. Hevelsen er lokalisert, representerer produktet som er injisert og forsvinner i det produktet blir integrert i huden. Hevelsen forsvinner fortere i ansiktet eller hender enn på halsen eller decollete.


For å oppnå best mulig resultat anbefaler vi at du:

  • Masserer det behandlede området i 3 dager, 3 ganger per dag, 3 minutter av gangen. Vask hendene dine godt i forkant og bruk gjerne en god fuktighetskrem.

  • Ikke bruker sminke i 12 timer etter behandlingen.

  • De første 72 timene etter behandling bør du unngå å drikke alkohol og trening. Vi anbefaler heller ikke å ta fly.

  • De første 15 dagene etter injeksjonen anbefales det å unngå tannlegebehandlinger, inkludert rens, kosmetiske behandlinger og ekstreme temperaturer, som for eksempel badstue.Forsiktighetsregler


Redensity 1 blir ansett som en trygg behandling og komplikasjoner er sjeldne. Det er allikevel slik at kroppen i enkelte tilfeller, som ved alle medisinske inngrep, kan reagere på en måte som ikke alltid er helt forutsigbar. Det kan for eksempel oppstå blåmerker, utløses herpessår, oppstå bakterielle infeksjoner, ødem, kuler, allergiske reaksjoner, cyster og betennelse. Disse reaksjonene kan forekomme selv om det medisinske inngrepet utføres fagmessig og forsiktig. Det er derfor viktig at prosedyren utføres av autorisert helsepersonell som har erfaring med behandlingen.


Tryggheten ved behandling i svangerskap eller under amming er ikke klarlagt, og man skal derfor ikke ta behandling under svangerskap eller amming.


Det er 18 års aldersgrense.Hvor mye koster en behandling med skinbooster?


Prisen på en skinbooster behandling avhenger av hvilket området som behandles og hvilken protokoll som benyttes. Fullstendig prisliste finner du her.Teksten er utarbeidet av: Dr.Grinde, MD,PhD ©


Hvem utfører behandlingen?

Dr.Miray Al-Mustafa

Hudlege

Erfaring som lege: 12 år

Dr.Miray har i flere år undervist leger og sykepleiere i Redensity 1 behandlinger

Dina Grinde

Kosmetisk lege, PhD

Erfaring som lege: 11 år

Som leder av Teoxane Academy Norway har Dr.Grinde tilgang til nyeste behandlingsprotokoller for Redensity 1

Zanna Tarvida

Kosmetolog og injeksjonsspesialist

Erfaring innen medisin: 23 år

Zanna er flink til å kombinere Redensity 1 med både laser behandlinger, IPL og peelinger. Hun utfører behandlinger på fredager, noe som som kan være en fordel med tanke eventuelt nedetid.

Maryam Malayeri

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Erfaring innen medisin: 13 år

Maryam er veldig samvittighetsfull og nøye i jobben hun gjør.

bottom of page