PRP behandling

Tilheling av skadet eller betent vev innebærer en kompleks og nøyaktig regulert serie av naturlige prosesser i kroppen. Trombocytter (blodplater) spiller en viktig rolle i denne prosessen. I skadet område frigir de vekstfaktorer som setter i gang gjenopprettelse av skadet vev og hemmer smertefulle betennelsesprosesser. PRP-behandling er basert på vår kunnskap om disse prosessene. Med sin høye konsentrasjon av vekstfaktorer støtter den opp om kroppens selvhelbredende prosesser. Siden virkestoffer kommer fra din egen kropp, er behandlingen godt tolerert.

Aktuelle indikasjoner for PRP behandling

Aktuelle indikasjoner for PRP behandling kan være:

Slitasjegikt (artrose) i kne-, hofte-, ankel,- skulder- og fotledd

Tennisalbue

Akillessene skader (kroniske og akutte)

Leddbåndskader

Muskelavrivninger

Brudd som gror dårlig

PRP mot artrose

Stadig flere er fysisk aktive i høyere alder.  Ofte kan fysisk aktivitet bli begrenset av artrose. Typiske symptomer på tidlig artrose kan være leddsmerter og morgenstivhet. Et annet typisk symptom er smerter etter lange perioder uten aktivitet, som vil avta etter en kort spasertur. Disse symptomene forårsakes av slitasje i leddbrusken.

 

PRP-behandling anbefales for pasienter med smertefull mild til moderat artrose (grad I-III).

Studier viser at denne behandlingen reduserer smerte og væskedannelse i slitte ledd, både hos yngre og eldre pasienter.

Den kan også gi betydelig lettelse ved tendinitt.

PRP for idrettsskader

PRP-behandlingen er din mulighet til å komme raskere i aktivitet igjen.  Hvis du er under rehabilitering eller blir behandlet for en idrettsskade, kan du støtte kroppens selvhelbredende prosesser. PRP kan hjelpe den helbredende prosessen ved de fleste skader i bevegelsesapparatet som involverer leddbånd og sener samt ved muskelskader og senebetennelse. 

Please reload

Hvordan foregår behandlingen?

Før oppstart av behandlingen blir du undersøkt av en lege som jobber med ledd- , muskel- og skjelettplager. Legen vil så trekke ut blod fra en  vene i armen. Blodet vil så gå gjennom en utskillelsesprosedyre som ekstraherer og konsentrerer de ønskede stoffene fra blodet (ACP–Autologous Conditioned Plasma).  Disse stoffene blir så injisert i det smertefulle området.  Injeksjonen foregår ultralydveiledet, noe som sikrer en presis behandling. I etterkant av behandlingen skal man ta to dager helt fri fra trening og mosjon, men vanlige hverdagsaktiviteter går greit. Deretter bør man trappe gradvis opp på aktivitet og treningsøvelser

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Forskning viser at 3 injeksjoner med ukentlig intervall  gir best effekt. Effekten varer opptil 2 år, og vil gi deg mulighet til å gjenoppta trening og aktiviteter som tidligere var smertefullt eller umulig. Ca. 70% av pasientene opplever denne effekten.

Hvilket system bruker dere?

For fremstilling av PRP har vi valgt et ACP-system fra Arthrex. Dette er et solid tysk selskap  som i mer enn 35 år har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av nye behandlingsmetoder for leddsykdommer. Med mer enn 3200 ansatte over hele verden innen forskning, utvikling og salg er Arthrex et av de ledende selskapene innen rekonstruktiv ortopedi. Samme system brukes blant annet ved Drammen Sykehus, Stavanger Sykehus, Drammen Private Sykehus (Aleris), NIMI og  Aleris Frogner.

Please reload