top of page

Rynkebehandling

Rynker


Rynker oppstår som en naturlig del av aldringsprosessen og er resultatet av flere faktorer. En viktig faktor er reduksjonen av kollagen og elastin i huden over tid, som fører til tap av hudens elastisitet og fasthet. I tillegg spiller solskader, genetikk, røyking, miljøforurensning og livsstilsfaktorer som søvn, kosthold og stress en rolle i dannelsen av rynker.


Det er to hovedtyper av rynker: dynamiske og statiske. Dynamiske rynker oppstår som et resultat av bevegelser i ansiktsmusklene, for eksempel når vi smiler, ler eller rynker pannen. Disse rynkene blir synlige når musklene trekker seg sammen, men forsvinner når musklene slapper av.


Statiske rynker er til stede selv når ansiktsmusklene er i hvilestilling. Disse rynkene er vanligvis dypere og mer synlige, og de dannes gradvis over tid på grunn av langvarige bevegelser og tap av hudens elastisitet.


Det er individuelt hvor og når rynkene kommer, og om man ønsker å dempe disse eller ikke. Behandling av rynker tar ofte hensyn til både dynamiske og statiske rynker, og ulike metoder kan brukes for å redusere deres synlighet og forbedre hudens utseende.Behandling av rynker


Behandlingen av rynker er en individuell prosess, og vi tar hensyn til flere faktorer for å oppnå de beste resultatene for hver pasient. Hudtypen, ønsket resultat og spesifikke behov blir nøye vurdert før vi velger den mest passende behandlingsmetoden.


Vårt omfattende behandlingsspekter inkluderer en rekke metoder for å redusere rynker. Vi tilbyr lasere, Morpheus8, fillere, kollagenstimulerende behandlinger, peelinger, kremer, trådløft og injeksjoner med spesielle legemidler. Disse behandlingene kan brukes separat eller kombineres for å skape en tilpasset tilnærming som gir optimale resultater i tråd med pasientens behov og ønsker. Ved å tilby en bred variasjon av behandlinger kan vi sikre at hver pasient får den mest effektive løsningen for å forbedre hudens utseende og redusere rynker.


Nedenfor finner du informasjon om medisinsk rynkebehandling med legemidler.Du finner mer informasjon om de andre behandlingsalternativene vi tilbyr på vår nettside. Medisinsk rynkebehandling


Rynkebehandling med legemiddel er med på å dempe rynker som kommer av gjentatte bevegelser, som for eksempel rynker rundt øyne, mellom øyenbrynene eller i pannen. 


Andre rynker som kan behandles er rynker på nesen, halsen eller rundt munnen. Man kan også løfte og forme øyenbryn, stramme opp hals og tydeliggjøre kjevelinjen eller kontrollere hvor mye av tannkjøttet som vises. Det finnes også en egen protokoll for behandling av rosacea. Disse behandlingene er off-label.Hvordan foregår medisinsk rynkebehandling?


Vi ønsker at du som pasient hos oss skal føle deg trygg. En grundig analyse og individualisert behandling danner grunnlag for best resultater. I forkant av behandlingen vil du derfor gjennomgå en konsultasjon hvor behandleren vil foreta en individuell vurdering, gi deg informasjon og besvare dine spørsmål. 


Din behandler vil så rense og desinfisere området som skal behandles. Behandleren vil så markere behandlingsområdet og klargjøre legemiddelet til injeksjon. Hvor mye stoff som blir injisert kan tilpasses til hvert enkelte pasient. Vi har standard protokoller som vi tar utgangspunkt i, men hver enkelt behandling individualiseres. 


Stoffet injiseres med en engangssprøyte med svært tynn spiss. Fordi sprøytespissen er så tynn er det lite ubehag med behandlingen. Mange pasienter beskriver følelsen som et myggstikk. Behandlingen tar ca 15-20 minutter, avhengig av hvor mange områder man ønsker å behandle.Legemiddelet begynner å virke 2-4 dager etter behandlingen og det tar 1-2 uker før man oppnår full effekt. 


Vi tilbyr våre pasienter en kontrolltime etter 10-14 dager. Dersom vi på kontrolltimen oppdager at du trenger litt justering, inngår dette i prisen. Hvor mange behandlinger er nødvendig?


Effekten av legemidlet er forbigående. Varigheten er individuell og avhenger, blant annet, av hvordan man bruker muskulaturen. 


Ved medisinsk rynkebehandling varer effekten i gjennomsnittet 3 måneder etter første behandling. Etter dette kan man avgjøre om man ønsker å gjenta behandlingen. For å vedlikeholde optimal effekt, kan man gjenta behandlingen 2-4 ganger per år. Behandlingsintervall baseres på vurdering av individuell respons, og bør ikke være hyppigere enn hver 3. måned ved medisinsk rynkebehandling.


I forkant av behandlingen


Medisinsk rynkebehandling trenger ingen spesielle forberedelser og kan utføres i lunsjpausen, om man vil.

Som ved alle injeksjonsbehandlinger er det mulig, dog uvanlig, å få blåmerker. Blodfortynnende, betennelsesdempende medisiner, enkelte naturmidler og alkohol kan øke risikoen for dette. Vi anbefaler derfor at du ikke tar vitamin E, ginkgo biloba, ginseng, Johannesurt, omega 3 / fiskeolje tilskudd  en uke før planlagt behandling. Selv om blodfortynnende og betennelsesdempende medisiner har en blodfortynnende effekt og øker risiko for blåmerker, skal du ikke stoppe å ta dine medisiner på grunn av en kosmetisk behandling. Unngå å drikke alkohol dagen før.


Teoretisk kan virkningen av legemiddelet vi bruker forsterkes av aminoglykosidantibiotika, spektinomycin eller andre legemidler som påvirker nevromuskulær overføring. 


Behandlingen bør ikke utføres rett før en spesiell begivenhet, f.eks. bryllup, ferie o.l. Dette fordi resultatene av behandlingen tar fra 4 – 14 dager, samt at blåmerker og hevelser kan være synlige i inntil 14 dager. Det er derfor lurt å planlegge.Tiden etter behandlingen


Rett etter behandling vil injeksjonsstedet bli noe rødt og du kan oppleve å få en liten hevelse rundt området. Dette er helt normalt og vil gå over etter noen timer. Årsaken til hevelsen er at  legemiddelet trenger tid til å fordele seg i muskelen.


For å oppnå best mulig resultat anbefaler vi at du:

  • Ikke gnir eller masserer området som er behandlet i 24 timer etter behandlingen.

  • Unngår å ta hudbehandlinger, massasje, akupunktur o.l. i 24 timer etter injeksjonen.

  • Unngår press på området som er behandlet. Ved injeksjoner i pannen kan dette for eksempel gjelde stramme hodeplagg og hjelm. 

  • Renser ansiktet ditt forsiktig uten å gni på det samme kveld.

  • Ikke bruker sminke i fire timer etter behandlingen.

  • Ikke legger deg ned i fire til seks timer etter behandlingen.

  • Unngår å bøye deg ned  samme dag. Det er i orden å bøye seg ned for en kort periode, f.eks for å ta på sko, men du skal ikke ha hodet ned over en lenger periode, som f. eks ved gulvvask, yoga eller pilates.

  • Ikke utfører anstrengende fysisk trening samme dag.

  • Unngår å ta badstu samme dag.


Det bør gå minst tre måneder mellom hver behandling med legemiddelet.Forsiktighetsregler


Legemidlet som benyttes har vært brukt i medisin i flere tiår. Kosmetisk bruk blir ansett som trygg, men det er viktig å være klar over at alle behandlinger kan potensielt gi bivirkninger og føre til komplikasjoner.


Bivirkningsprofilen kan variere avhengig av hvilket området som er injisert og er vanligvis av mild til moderat alvorlighetsgrad. Som regel opptrer bivirkninger innen de første dagene etter behandlingen.  Fordi effekten av behandlingene er forbigående er også eventuelle bivirkninger som regel forbigående. 


Bivirkninger, komplikasjoner og forsiktighetsregler blir gjennomgått under konsultasjonen, og det er viktig at du stiller spørsmål underveis, dersom det er noe du lurer på.


Det er flere legemidler som kan benyttes til medisinsk rynkebehandling. Du finner mer informasjon om de enkelte legemidlene og deres spesifikke bivirkningsprofil her: Alluzience, Azzalure, Bocouture, Botox, Dysport, Vistabel, Xeomin


Sykdommene myasthenia gravis, Eaton Lambert syndrom eller amyotrofisk lateral sklerose er en absolutt kontraindikasjon for medisinsk rynkebehandling.


Gravide og ammende skal ikke behandles.


Det er 18 års aldersgrense. Hvor mye koster medisinsk rynkebehandling?


Prisen på behandling avhenger av hvilket området som behandles. Fullstendig prisliste finner du her.Teksten er utarbeidet av: Dr.Grinde, MD,PhD (c)


Hvem utfører behandlingen?

Dina Grinde
Kosmetisk lege, PhD

Dr.Grinde har lang erfaring med medisinsk rynkebehandling og svettebehandlinger. Hun har en formell utdannelse i disse injeksjonene fra Head and Neck Institute ved Universitetet i Nice, hvor hun ble lært av den verdenskjente plastikkirurgen Philippe Kestemont. Dr.Grinde holder også kurs hvor hun lærer andre leger og sykepleiere å utføre både enkel og avansert medisinsk rynkebehandling.

Dina Grinde
Kosmetisk lege, PhD

Dr.Miray Al-Mustafa
Hudlege

Dr.Miray har lang erfaring med medisinsk rynkebehandling, ser hva pasienten trenger og er opptatt av naturlig resultat. Utfører alle typer behandlinger og er spesielt god på diskret “microbehandlinger”. Som hudlege kan hun også behandle rosacea.
Tilbyr ettermiddagstimer.

Dr.Miray Al-Mustafa
Hudlege

Maryam Malayeri
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Maryam har en formell utdannelse i kosmetiske behandlinger fra anerkjente Senizie Akademiet og er opptatt av ansiktets symmetri, samarbeid mellom muskelgrupper og en helhetlig tilnærming. Hun utfører både medisinsk rynkebehandling og svettebehandlinger ved A-Medi,

med Dr.Grinde som hennes ansvarlige lege.
Tilbyr ettermiddags- og kveldstimer. Det er nødvendig med legekonsultasjon i forkant.

Maryam Malayeri
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

AlessiaTonti
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Alessia er god på å utføre medisinsk rynkebehandling takket være hennes ekspertise som autorisert kosmetisk dermatologisk sykepleier. Hennes ansvarsfulle, samvittighetsfulle tilnærming og nøye arbeid sikrer at hver behandling skreddersys etter pasientens behov og utføres med den høyeste grad av omsorg og profesjonalitet. Ansvarlig lege: Dr.Grinde
Tilbyr ettermiddags- og kveldstimer. Det er nødvendig med legekonsultasjon i forkant.

AlessiaTonti
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

bottom of page