top of page

Fillere

Spisskompetanse innen fillerbehandlinger 


På A-Medi tilbyr vi avanserte fillerbehandlinger i tråd med den siste internasjonale utviklingen innenfor feltet. Vår kosmetiske lege Dr.Dina Grinde er kursholder og key opinion leader for sveitsiske Teoxane, en av de 4 mest anerkjente fillerprodusenter i verden. Hun underviser leger og sykepleiere i hele Norge i avanserte teknikker som skulpturering av midtre del av ansiktet og kinn, hake og kjevelinje og behandling av tåregropsdeformitet (området rundt øyne).


Vår hudlege Dr.Miray Al-Mustafa har tidligere undervist for Teoxane i behandling av  kjevelinje og hake, tinning, tåregropsdeformitet og hudforbedringer med Redensity 1 og RHA1.  Dr.Miray har også vært internasjonal kursholder for Restylane. 


Vi har mange års erfaring med fillerbehandlinger og holder oss stadig faglig oppdatert.Hva er fillere?


Fillere er normalt laget av et stoff som kalles hyaluronsyre. Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes naturlig i kroppen og som fukter huden innenfra, stabiliserer kollagen og elastin. Fra 25-årsalderen avtar kroppens egen produksjon av hyaluronsyre, huden mister spenst og elastisitet, volum reduseres og ansiktslinjer blir etter hvert mer fremtredende.


Hyaluronsyre-baserte fillere reduserer og glatter ut rynker, skaper volum, gir økt fuktighet og stimulerer produksjon av kollagen. Avhengig av type filler kan vi både behandle overfladiske rynker og folder og skulpturere ansiktet ved å fylle ut volumtapet i dypere lag i ansiktet. Skulpturering av ansiktet med fillere blir ofte omtalt som mini-ansiktsløft uten kirurgi. Eksempler på områder som kan behandles når vi utfører skulpturering er tinning, midtre del av ansiktet og nedre del av ansiktet, inkludert kjevekant. 


I tillegg til dette kan fillere også brukes til å gjenskape volumtapet i leppene eller for å korrigere asymmetrien. 

For øynene finnes det et spesialprodukt som heter Redensity 2. Denne brukes til behandling av tåregrops deformitet. Det er helt normalt å ha en tåregrop (tear trough), men dersom denne gropen blir dyp kan man se trøtt og sliten ut. 


De mest anerkjente hyaluronsyre filler produsenter i verden er Teoxane, Juvederm, Restylane og Belotero. På A-Medi bruker vi fillere fra Teoxane og Belotero. Det finnes også fillere som ikke består av hyaluronsyre. Disse er omtalt separat.


Behandling med fillere kombineres ofte med medisinsk rynkebehandling, trådløft, Morpeus8 eller medisinsk kremprogram for å få den beste effekten.Hvordan fungerer behandlingen?


Med alderen endres våre ansiktskonturer. Dette henger sammen med at alle anatomiske lag i ansiktet - skjelett, de dype fettputene, muskulatur, de overfladiske fettputene og huden - blir påvirket av aldringsprosesser. Disse endringene gjør at vi mister volum, og dermed støtte,  noen steder i ansiktet, mens vi får får mer volum andre steder. Vi sier ofte at “triangel of youth” snur seg. Fillerbehandlinger går ut på at man forsøker å korrigere volumtapet som oppstår som følge av aldring. Ved å injisere hyaluronsyre på spesifikke anatomiske områder, kan man korrigere for aldersrelatert volumtap, samtidig som vi kan maskere for volumøkning andre steder. På den måten gjenskaper  vi ansiktets naturlige form. 


Linjer og rynker kan også behandles ved hjelp av hyaluronsyre.


Avhengig av hvilket området som skal behandles og hva som er målet med behandlingen, vil man få anbefalt hvilken filler som skal brukes. Hvordan foregår en filler behandling?


Vi ønsker at du som pasient hos oss skal føle deg trygg og sikker på vår behandling med fillere. I forkant av behandlingen gjennomgår du en konsultasjon hvor behandleren vil foreta en vurdering om behandling med hyaluronsyre fillere er noe for deg, hvilken behandlingsprotokoll som skal benyttes, gi deg informasjon og besvare dine spørsmål. 


Fillere kommer i flere varianter og gjør det mulig å skreddersy behandlinger ut ifra dine ønsker og behov. 

Din behandler vil så rense bort sminke og desinfisere ansiktet. Fillere finnes både med og uten integrert smertestillende og avhengig av området som skal behandles, vil du også kunne velge annen bedøvelse.  Behandleren vil så markere behandlingsområdet og klargjøre filleren til injeksjon.


Avhengig av området som skal behandles og type filler injiseres hyaluronsyren enten med en tynn nål eller en butt kanyle. Det er lite ubehag knyttet med behandlingen. 


Behandlingen tar ca 30-60 min, avhengig av hvor produkt skal injiseres.  Hvor mange behandlinger er nødvendig?


Fordi både Teosyal og Belotero er produkter som brytes naturlig ned i kroppen, må du etter en viss tid gjenta behandlingen for å opprettholde effekten. Ny behandling skjer normalt etter 6-18 måneder, avhengig av det behandlede område, hudtype, livsstil og alder. På grunn av leppenes vevstype, vil en her ha en kortere varighet. Varigheten på kollagen og smidighet kan ofte være betydelig lenger enn den utfyllende effekten.Forberedelser


Injeksjoner med fillere trenger ingen spesielle forberedelser, men du må til en konsultasjon først.

 

På generell grunnlag anbefaler vi å unngå tannlegebehandlinger, inkludert rens, en uke før injeksjonen.


Som ved alle injeksjonsbehandlinger er det mulig, dog uvanlig, å få blåmerker. Blodfortynnende, betennelsesdempende medisiner, enkelte naturmidler og alkohol kan øke risikoen for dette. Vi anbefaler derfor at du ikke tar vitamin E, ginkgo biloba, ginseng, Johannesurt, omega 3 / fiskeolje tilskudd  en uke før planlagt behandling. Selv om blodfortynnende og betennelsesdempende medisiner har en blodfortynnende effekt og øker risiko for blåmerker, skal du ikke stoppe å ta dine medisiner på grunn av en kosmetisk behandling. Unngå å drikke alkohol dagen før. Tiden etter behandling


Etter behandlingen med filler vil injeksjonsstedet bli noe rødt og hovent. Dette vil forsvinne etter et par timer.


For å oppnå best mulig resultat anbefaler vi at du:

  • Ikke bruker sminke i 12 timer etter behandlingen.

  • De første 72 timene etter behandling bør du unngå å drikke alkohol og trening. Vi anbefaler heller ikke å ta fly.

  • De første 15 dagene etter injeksjonen anbefales det å unngå tannlegebehandlinger, inkludert rens, kosmetiske behandlinger og ekstreme temperaturer, som for eksempel badstue.Forsiktighetsregler:


Fillere blir ansett som en trygg behandling og alvorlige komplikasjoner er sjeldne.  

Det er allikevel slik at kroppen i enkelte tilfeller, som ved alle medisinske inngrep, kan reagere på en måte som ikke alltid er helt forutsigbar. Det kan for eksempel oppstå blåmerker, utløses herpessår, oppstå bakterielle infeksjoner, ødem, kuler, allergiske reaksjoner, cyster, betennelse, vevsnekrose og blindhet. Disse reaksjonene kan forekomme selv om det medisinske inngrepet utføres fagmessig og forsiktig. Det er derfor viktig at prosedyren utføres av autorisert helsepersonell som har erfaring med behandlingen. 


Tryggheten ved behandling i svangerskap eller under amming er ikke klarlagt, og man skal derfor ikke ta behandling under svangerskap eller amming.


Det er 18 års aldersgrense. Hvor mye koster en filler behandling?


Behandlingene er skreddersydd og prisen vil derfor variere. En detaljert prisliste finner du her.Teksten er utarbeidet av: Dr.Grinde, MD,PhD © 


Hvem utfører behandlingen?

Dr.Miray Al-Mustafa
Hudlege

Dr.Miray har i flere år undervist leger og sykepleiere i avanserte fillerbehandlinger.

Spisskompetanse: Behandling av tinning, tåregrop og nedre del av ansiktet.

Dr.Miray Al-Mustafa
Hudlege

Dina Grinde
Kosmetisk lege, PhD

Dr. Grinde har mange års erfaring og underviser andre leger og sykepleiere i fillerbehandlinger i midtre- og nedre del av ansiktet og tåregrop.
Spisskompetanse: Skulpturering av ansiktet.

Dina Grinde
Kosmetisk lege, PhD

Maryam Malayeri
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Maryam utfører leppebehandlinger, samt behandler såkalte nasolabiale folder og marionette linjer. Med Maryams kunnskap og erfaring kan du trygt forvente skreddersydde behandlinger som fremhever din naturlige skjønnhet.

Maryam Malayeri
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Alessia Tonti
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Alessias ekspertise og omfattende kunnskap innenfor estetisk medisin, sikrer trygge og skreddersydde resultater som fremhever din naturlige skjønnhet. Med en dedikasjon til nøyaktighet og pasientomsorg, er du i trygge hender hos Alessia.

Alessia Tonti
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Zanna Tarvida
Kosmetolog og injeksjonsspesialist

Zannas erfaring og presisjon i leppebehandlinger sikrer naturlig vakre resultater som fremhever din unike skjønnhet.

Zanna Tarvida
Kosmetolog og injeksjonsspesialist
bottom of page