Figurforming uten kirurgi - Cryolipolyse

Mange av oss har fettansamlinger som er vanskelig å få bort, selv med et sunt kosthold og trening. Cryolipolyse er en effektiv, skånsom og sikker metode for å redusere uønskede problemområder uten kirurgi, ved å kontrollert kjøle ned og ødelegge fettcellen.  I løpet av ukene etter behandlingen forsvinner de døde fettcellene gradvis gjennom lymfesystemet og ut av kroppen. Når de behandlede fettcellene er borte, er de borte for godt.


På A-Medii har vi god erfaring med denne formen for permanent fettfjerning.

Aldersgrense:

18 år

Smerte:

Minimal til moderat

Antall behandlinger:

1-4

Hva er Cryolipolyse?


Fettvevet i huden er sensitivt for kulde, og fettceller dør når de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet. Ved kontrollert og nøyaktig nedkjøling av fettområder kan vi derfor eliminere fettceller, gjennom en prosess som heter cryolipolyse. 


Cryolipolyse er en teknologi som ble utviklet for mange år siden da forskere ved Harvard University observerte at enkelte barn som spiste saftis fikk smilehull. Dette førte til at legene forstod at is kan skade fettceller selektivt uten å skade huden eller omkringliggende vev. Dette er teknologien i både CoolsCulpting og Cooltech. Hos oss på A-Medi bruker vi den maskinen Cooltech fra spanske Cocoon Medical. 

Fryseteknologien er nå grundig klinisk testet og på verdensbasis er det utført over 1.000.000 behandlinger med Cooltech maskiner.


Cryolipolyse er en  ikke-invasiv behandling for å konturere kroppen ved å kjøle ned områder av fett på kroppen din hvor det er ønskelig, slik at fettet gradvis løser seg opp og forsvinner. Det innebærer ingen kirurgi og kort nedetid.


Behandlingen er langt mer skånsom enn fettsuging og er spesielt effektiv på områder som har vist seg gjenstridige, selv når du gjør alle de riktige øvelsene på trening. Noen bilder som indikerer noe om hva som er mulig finner du her.Hvordan virker behandlingen?


Etter slanking og vektnedgang blir fettcellene mindre, men antall fettceller forblir det samme. Vektnedgang eller -økning påvirker vanligvis ikke antallet fettceller. I stedet endrer det størrelsen på fettceller. Fettceller blir større når man går opp i vekt.


Behandlingen med cryolipolyse  går ut på å gi nøye kontrollert kjøling for å behandle fettcellene under huden uten å skade omkringliggende vev som hud, muskler, nerver og bindevev.  Fettcellene tåler ikke kulde like godt som øvrig vev og nedfrysningen fører til at fettcellene krystalliseres og går i oppløsning (celledød). De døde fettcellene forsvinner gradvis gjennom lymfesystemet og ut av kroppen, de flytter ikke  seg til et annet sted på kroppen din. På denne måten er det ingen endring i fettceller på ubehandlede områder. Når de behandlede fettcellene er borte, er de borte for godt.Hvem passer behandlingen til?


Cryolipolyse passer for personer som er normalvektige, men som har lokale fettansamlinger på kroppen som ikke lar seg slanke eller trene bort og som ønsker et ikke-kirurgisk alternativ til fettsuging. I motsetning til fettsuging er det ingen tilhelingsperiode hvor du skal holde deg i ro.


Gode kandidater for behandling med cryolipolyse har synlige valker på enkelte områder som:

  • under haken

  • innside og utside lår

  • på magen

  • på siden av magen («bilringer»)

  • BH-folder på ryggen

  • fett under rumpeballene

  • på overarmene


Hvordan foregår en behandling med cryolipolyse?


Ingen kropp er lik. Det er derfor viktig med en konsultasjon i forkant av behandlingen for å lage en individuell behandlingsplan. Det er en holistisk tilnærming til utforming av den kroppen du ønsker deg. Under den første konsultasjonen vil behandleren spørre deg om din medisinske bakgrunn for å finne ut om cryolipolyse passer for deg, gi en klinisk anbefaling for hvilke områder som kan behandles, og forklare prosessen.


Før behandlingen måles fettmengde og omkrets på området som skal behandles. Deretter plasseres en gelepute og spesielle håndstykker på avtalt område og vakuum skapes. Området som skal behandles suges inn i håndstykket og avkjøles gradvis og kontrollert til -8 grader. Som navnet antyder, kan behandling med cryolipolyse kjennes litt kaldt ut. Selv om du kan føle intens kulde i begynnelsen, vil denne følelsen vanligvis gå over etter hvert som området blir numment. Siden applikatorene bruker et vakuum til å suge fettvev inn i applikatoren, kan du også føle litt trekking, napping og/eller svak klyping. Noe ubehag er vanlig ved starten og slutten av behandlingen, men du skal ikke kjenne smerte. Ubehaget skyldes stort sett nivået på vakuumet i håndsettene – dette er justerbart.


Varigheten av en cryolipolysebehandling varierer avhengig av hvilke områder og antall områder som behandles under ett besøk. Ett området tar vanligvis 45-70 minutter. Behandlingsdagen kan man behandle 2 områder etter hverandre. Du må også påregne 15-30 minutter til forberedelser før behandlingen og etter behandlingen.


Mens behandlingen foregår vil du ligge uforstyrret på et rom og kan ligge å slappe av, lese en bok eller surfe på mobilen.

Når behandlingen er ferdig,kan du føle litt kribling mens området masseres i ca. 2 minutter. Du kan vanligvis gå tilbake til normale aktiviteter rett etter behandlingen.I etterkant av behandlingen


Cryolipolyse er en ikke-kirurgisk prosedyre, noe som betyr minimal nedetid. Pasienter drar ofte rett tilbake på jobb etter en slik behandlingen. Dette vil variere fra person til person og kan være avhengig av området på kroppen som blir behandlet.


Vi anbefaler en kombinasjon av figurforming, trening og et godt sammensatt kosthold for best resultat over tid.


Det er viktig å tilføre kroppen ekstra væske den første uken. Dette hjelper kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffene etter behandlingen.


Du  bør selv også massere behandlet område de påfølgende dagene.


Vi anbefaler en kur med LPG i etterkant av cryolipolyse for optimalt resultat. Dette vil fremskynde kroppens prosess med å kvitte seg med avfallsstoffer og vil i tillegg kunne gi en hudoppstramming av behandlet område.Når vil jeg se resultater?


Kliniske studier viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20-35%  per behandling. Du kan se de første tegnene på at fett forsvinner etter ca. 3-4 uker. I løpet av de påfølgende 3-6 månedene skrumper fettområdene som er behandlet gradvis inn. Ved flere behandlinger kan du øke reduksjon av fett ytterligere, og fettcellene som er fjernet kommer ikke tilbake.Hvor mange behandlinger trenger jeg?


Dette kan varierer fra person til person. Du må påregne 1- 4 behandlinger på samme område med 6-8 uker mellom hver behandling for å oppnå ønsket resultat. Resultatet er permanent. Merk at dersom du går opp i vekt etter en behandling med cryolipolyse, kan andre fettceller ta opp fett og øke i størrelse.Forsiktighetsregler


I løpet av prosedyren kan du oppleve følelser av trekking, napping, svak klyping, intens kulde, kribling, stikking, verking og kramper ved behandlingsstedet. Disse følelsene kan avta når området blir numment.


Vanlige bivirkninger etter prosedyren omfatter rødhet, hevelse, hvit hud, blåmerker, stramhet, kribling, stikking, ømhet, kramper, verking, kløe, hudfølsomhet og nummenhet. Nummenheten kan vedvare i opptil flere uker. Du kan få en følelse av fylde bak i halsen etter behandling under haken.

Selv om det er sjeldent, kan det også oppstå noen ekstra bivirkninger som paradoksal hyperplasi, smerter som oppstår senere, frostskade, vasovagale symptomer, subkutan indurasjon, hyperpigmentering og brokk.


Du bør ikke få utført behandling med cryolipolyse hvis du lider av kryoglobulinemi, kuldeagglutininsykdom, paroksysmal kuldehemoglobinuri, urticaria som fremprovoseres av kulde, Raynaud, blodsykdommer, kardiovaskulærsykdom, lever- eller nyresykdommer, dårlig kontrollert diabetes, hvis du har en akutt infeksjon/feber, hudsykdommer, skader, strekkmerker eller brokk i behandlingsområdet,dersom du er under behandling for kreft eller hvis du tidligere har hatt en dyp vene trombose. Vi behandler heller ikke pasienter med konstant inntak av antiinflammatoriske legemidler, immundempende eller blodfortynnende medisiner.


Cryolipolyse er ikke en behandling mot fedme.


Gravide og ammende kan ikke behandles.


Det er 18 års aldersgrense.Hvor mye koster cryolipolyse?


Prisen på behandlinger varierer ut fra områdene du ønsker å behandle, antall behandlinger som er nødvendig, og dine endelige mål. Fullstendig prisliste finner du her.

Hvem utfører behandlingen?

Zanna Tarvida

Kosmetolog og injeksjonsspesialist

Erfaring innen medisin: 23 år

Zanna er opptatt av helhetlig tilnærming og er flink til å kombinere flere behandlingsmetoder for å oppnå ønsket resultat. Jobber tett med vår spesialist i indremedisin Dr.Aresvik og vår helsecoach Rita Haugland.

Dina Grinde

Kosmetisk lege, PhD

Erfaring som lege: 11 år

Dr.Grinde har lenge fulgt med teknologien bak cryolipolyse og var den første til å ta inn behandlingsmetoden på A-Medi

Maryam Malayeri

Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Erfaring innen medisin: 13 år

Maryam: Maryam er dyktig på å kombinere cryolipolyse med LPG for å oppnå et optimalt resultat. På lik linje med Zanna samarbeider Maryam med klinikkens leger der det er behov for tverrfaglig oppfølging.