top of page

DNA Skin

Velkommen til DNA Skin - Din Veiviser til Personlig Hudpleie


DNA Skin er en genetisk test som gir innsikt i nøkkelområder som påvirker hudens aldring. Vi tilbyr skreddersydde anbefalinger for hudpleieprodukter, kosttilskudd, kosthold og livsstil basert på din genetiske profil. Genetikk og personlig medisin er hjørnesteiner i vår tilnærming.Ditt Genetiske Kode - Grunnlaget for Helse og Skjønnhet


Gener er segmenter av DNA som inneholder instruksjoner kroppen din trenger for å produsere de tusenvis av proteiner som er nødvendige for livet. Hvert gen består av tusenvis av kombinasjoner av "bokstaver" (kalt baser) som utgjør din genetiske kode. Denne koden gir instruksjoner for å danne proteinene som er nødvendige for riktig utvikling og funksjon.


Små variasjoner i DNA-et vårt kan påvirke genenes uttrykk, og dermed påvirke metabolske prosesser som er viktige for å opprettholde cellehelsen. Dette påvirker også hvordan vi reagerer på miljømessige påvirkninger som kosthold, livsstil, tilskudd og medisiner. Kunnskap om disse genetiske variasjonene gir unik innsikt i dine biologiske systemer, slik at helsepersonell kan gi presise anbefalinger for å hjelpe deg med å nå dine mål.Skreddersydd Medisin og Hudpleie


Hudens helse kan måles ved å vurdere dens utseende gjennom tegn på aldring som rynker, hyperpigmentering, og grov hudtekstur. Ditt etniske opphav, alder, UV-eksponering, næringsinntak, bruk av cosmeceuticals, påvirkning fra miljøgifter, stressnivå, vektstyring og treningsrutine påvirker alle hudens helse.


I denne sammenhengen spiller genetikk en viktig rolle i å bestemme variasjonen mellom individer i aldringsprosessen og hvordan vi responderer på miljøpåvirkninger for å forbedre hudens helse. DNA Skin gir innsikt i dine unike gener og hvordan genvariasjoner kan påvirke hudens aldring. Denne unike genetiske informasjonen fungerer som din personlige "hudassistent". Du kan bruke denne informasjonen til å ta skreddersydde beslutninger om hudpleie.Forståelse av Sunn Hudaldring


Hudens helse er resultatet av et komplekst samspill mellom gener og daglig eksponering for ulike faktorer. Dette gjør hudens helse multifaktoriell. Selv om genene er sentrale for helsen vår, er det miljøet vi lever i og våre livsstilsvalg som bidrar til å forme utviklingen og funksjonen til kroppen vår. Mens genene dine inneholder informasjon om hvilke proteiner cellene kan lage, kan epigenetiske mekanismer bestemme hvilke av genene som er skrudd «av» eller «på» på et gitt tidspunkt. Dette betyr at selv om genetisk disposisjon spiller en viktig rolle i hudens tilstand, påvirker også miljøfaktorer som giftstoffer, stress, tarmhelse, hormonbalanse, alder, mosjonsvaner og kosthold hudens aldringsprosess via epigenetiske mekanismer.


De biologiske mekanismene som har nøkkelroller i hudens aldring inkluderer:

  • Nedbrytning og reparasjon av kollagen - påvirker hudens elastisitet

  • Antioksidantforsvar og avgiftning - påvirker hudbarrieren og dannelse av fine rynker

  • DNA-reparasjonsmekanismer - beskytter mot aldring forårsaket av UV-stråling

  • Produksjon av melanin - påvirker pigmentering og risiko for flekker

  • Fuktighetsbevaring - påvirker hudbarrieren og sensitivitet

  • Sebumproduksjon - viktig for kontroll av kviser

  • Inflammasjon - spiller en stor rolle i tilbøyelighet til kviser og pigmentering.Enkel Testing for Individuell Veiledning


Vår enkle testprosess involverer en konsultasjon hvor dine utfordringer og ønsker blir diskutert. Deretter tar vi en prøve som sendes til vårt samarbeidslaboratorium.


Ditt DNA og prøvematerialet blir ødelagt etter 3 måneder, slik at det ikke er noen navn eller identifikatorer knyttet til prøvene. Prøvene analyseres kun for de spesifikke genvariantene som er inkludert i DNALife-testene, og ingen annen forskning eller analyse utføres uten separat tillatelse fra pasienten. Vi gir ikke eller selger resultatene til tredjeparter.


Etter at vi mottar prøvesvaret, vil vi gjennomgå resultatene med deg i en oppfølgingskonsultasjon og gi deg råd og veiledning.  Gjennom den innsikten som din DNA Skin-test gir oss, er vi i stand til å utvikle skreddersydde anbefalinger for livsstil, ernæring, kosttilskudd og cosmeceuticals. Se eksempel på en testrapport her.


Disse tilpassede rådene bidrar til å styrke din hudpleierutine og redusere synlige tegn på aldring, slik at du kan oppnå en mer strålende og sunn hud.   


Teksten er utarbeidet av: Dr.Grinde, MD, PhD ©Velkommen til en ny tid der din genetiske signatur danner grunnlaget for strålende og ungdommelig hud!


Hvem utfører behandlingen?

Dina Grinde
Kosmetisk lege, PhD

Dr. Grinde har en stor interesse for personalisert medisin og en unik evne til å forstå sammenhengen mellom indre helse og hudens velvære. Dette gir deg muligheten til å få skreddersydde råd og anbefalinger som tar hensyn til din individuelle helseprofil.

Dina Grinde
Kosmetisk lege, PhD

Maryam Malayeri
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Med Maryams kunnskap innen hud- og kosmetiske behandlinger, kan du få skreddersydde anbefalinger som bidrar til å optimalisere hudhelsen din.

Maryam Malayeri
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Alessia Tonti
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

Med Alessias kompetanse får du en personlig tilnærming til hudpleie basert på dine genetiske forutsetninger.

Alessia Tonti
Kosmetisk dermatologisk sykepleier

bottom of page