Aptos.jpg
Trådløft

Etter hvert som tiden går, endres våre ansiktskonturer. Dette skjer grunnet aldersforandringer i alle ansiktslag - skjelettet, fettputene, muskulaturen og huden. 

Trådløft er en metode som brukes for å både løfte og stramme opp og har relativt kort nedetid sammenlignet med plastikk kirurgi. I tillegg til dette kan tråder brukes for hudforbedring og rynkebehandling, enten alene eller i kombinasjon med andre metoder. Trådløft passer for både kvinner og menn. 

Det finnes mange forskjellige typer tråder og måter å utføre inngrepet på, og hva som passer nettopp deg avgjøres på en konsultasjon.

Trådløft

Utføres av: Dr. Dina Grinde

Aldersgrense: 21 år

Krever konsultasjon i forkant

Ofte stilte spørsmål - trådløft 
Hva er det som blir brukt i inngrepet? 

 Det finnes mange typer tråder på markedet. Det som er viktig for pasientene, er  å vite er at tråder brukt til trådløft skal være nedbrytbare, det er ikke anbefalt å bruke permanente tråder. 

Ved trådløft bruker vi tråder som består av poly lactic acid i kombinasjon med caprolactone. Den type tråder er såkalte reabsorberbare tråder, det vil si tråder som blir brutt ned i kroppen. Det er to fordeler med disse trådene. For det første har den type tråd vært brukt i kirurgi i over 30 år, det vil si at de er trygge å bruke. For det andre vet vi at tråder av denne typen stimulerer produksjon av kollagen.

Hvilken effekt får man / hva skjer med ansiktet under inngrepet? 

All behandling starter med en konsultasjon hvor man planlegger inngrepet, kartlegger pasientens ønsker og behov. 

Det er også slik at ved øyebrynsløft er det anbefalt å injisere botulinum toxin i pannen for å redusere bevegelse av muskelen for å oppnå best mulig resultat. 

På selve dagen går vi gjennom behandlingen igjen. Så vasker vi  pasientens ansikt med et spesielt middel som brukes ved operasjoner for å desinfisere. Deretter får pasienten en injeksjon med lokalbedøvelse, og det er bedøvelsen som kan gjøre  vondt. Etter at bedøvelsen har fått tid til å  virke, lager vi et lite innstikksted med en nål og fører inn spesielle kanyler som inneholder tråder inn under huden. Pasienten er da bedøvet og det gjør ikke vondt. Så trekker vi huden tilbake og tar ut kanylen, mens tråden blir igjen. Deretter klipper vi  tråden til, og legger på et lite plaster. Selve inngrepet tar ca 30-45 min, og pasienten kan dra hjem med en gang.

Når vi utfører trådløft, overkorrigerer vi alltid, det vil si at resultatet man ser rett etter er ikke et endelig resultat. Men etter 1-2 uker når alt har roet seg, ser vi resultatet, som da er mer naturlig. 

Hva er de vanligste bivirkningene?

Alle inngrep kan potensielt gi bivirkninger, til og med en blodprøve. Når det gjelder  trådløft er de vanligste bivirkningene som regel forbigående og består i smerter etter inngrepet, slik at det noen ganger kan bli nødvendig å ta en smertestillende tablett. Hevelser og blåmerker kan oppstå de første dagene. Videre er det ikke uvanlig med noe asymmetri i starten, dette skyldes som regel hevelse og går seg til. Hvis ikke, kan det bli nødvendig med en behandling, hvor man setter inn ekstra tråder.  Dersom trådene er satt for overfladisk, kan man se  konturene av den, da må tråden tas ut. Tråder kan også migrere, og må da tas ut. Videre er det, som med alle inngrep, fare for infeksjon. For å forebygge dette utføres inngrepet sterilt. Andre komplikasjoner, som nerveskader og allergisk reaksjoner er svært sjeldne.

 

Hvor lenge varer effekten? 

Trådene vil brytes ned etter ca 6 måneder, men grunnet kollagenproduksjonen vil effekten av trådløft vare i ca opptil 1,5-2 år.  

 

Hvem utfører inngrepet?

Trådløft utføres av vår kosmetisk lege Dr. Dina Grinde, PhD, som er en key opinion leader og sertifisert assistant trainer for en av verdens mest kjente trådløft produsenter - Aptos. 

 

Hva skjer etter inngrepet?

Du vil få med deg skriftlig pasientinformasjon med instruksjoner om hva du kan og ikke kan gjøre. 

Du skal på kontroll her etter 2 uker og etter 1 måned.

Ta kontakt med oss eller en annen lege  umiddelbart dersom du opplever: Feber, økende smerte, hevelse eller rødhet over behandlingsområdet.

Åpningstider:

Mandag-Fredag: 9-16:30

Lørdags- og kveldsåpent etter avtale

67 430 930

Bankveien 1, 1383 Asker

Samme bygg som DNB

Inngang A

© 2015-2020 A-Medi | Org.nr. 916 269 331

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle