Cellulitter

De fleste kvinner kjenner til hva cellulitt, eller appelsinhud, er. Det kjennetegnes ved at huden på rumpe og lår og evt. også på mage og overarmer får en overflatemønster som minner om appelsin. Tilstanden kan også forekomme hos menn, men i mindre grad. Dette skyldes at fordelingen av fett, muskel og bindevev er noe annerledes hos kvinner og menn, og kvinnelige kjønnshormoner spiller en rolle her. Det er viktig å huske at overvekt og cellulitt ikke er det samme. Overflødig fett på kroppen er ingen årsak til appelsinhud, men det gjør problemet mer synlig, samtidig som at også slanke mennesker kan ha cellulitter.

Hva er cellulitter?

Appelsinhud er fett som har hopet seg opp i en endret hudstruktur. I underhuden skal det alltid finnes et lag fett. Dette fungerer som polstring, isolasjon og næring. Fettet ligger innkapslet i små bindevevsrom mellom overhuden og musklene. I årenes løp vil disse bindevevsveggene bli stivere samt trekke seg litt sammen. Redusert blodsirkulasjon, nedsatt lymfedrenasje, økt tykkelse på fettavleiringene og det at bindevevsveggene blir stivere og trekker seg sammen forklarer hvorfor huden får den utseende med alderen.

Cellulitt klassifiseres fra grad 0 til grad 3.

Grad 0: Ingen appelsinhud, hverken når man klemmer, står eller ligger.

Grad 1: Appelsinhud vises ved klemming, men ikke når man står eller ligger. Dette er forstadiet til dypere cellulitter. Cellulitt grad 1 skyldes nedsatt blodsirkulasjon i området.

Grad 2: Appelsinhud som vises også når man står. Huden ser grov ut og føles bulkete. Som ved grad 1 er blodsirkulasjonen nedsatt, men i tillegg er det også dårlig lymfedrenasje i området. Når lymfedrenasje går ned, hopper væske og avfallsstoffer seg opp.  Tap av næringsstoffer reduserer hudens evne til å lage proteiner og reparere seg selv.  Harde båndfibre starter å forme seg rundt fettcellene i huden.

Grad 3: Denne cellulitten vises både når man står og når man sitter. Fettcellene har vokst og hindrer både blodsirkulasjon og lymfedrenasje. Man kan faktisk kjenne at området som er rammet av cellulitten kjennes kaldere ut. Fettklumpene er omringet av et hardt proteinskall og nedbryting av epidermis og dermis forårsaker tap av spenst. Dette stadiet kan være smertefullt, ofte med væskeansamlinger.

Hva kan man gjøre?

De fleste kvinner vil oppleve dette problemet, men ved litt ekstra innsats, kan man bli kvitt problemet. Det er dog viktig å huske at hvis man har cellulitt grad 3, kan man ikke forvente at man går over til grad 0 etter noen behandlinger. Det er som en stige, og man går ned ett trappetrinn om gangen. Siden problemet er komplekst, er det flere faktorer som må angripes for å gi resultat. Det finnes dessverre ingen snarveier her.

Livsstil

Trening

Styrketrening, sykling og hurtig gange i ujevn terreng forbrenner fettvevet og dermed bedrer cellulitten. Trening øker også blodsirkulasjonen noe som er gunstig i kampen mot appelsinhud.

Sunt kosthold

Spis fiberrikt mat og masse frukt og grønnsaker, drikk helst også minst to liter vann daglig. Vår ernæringsfysiolog hjelper deg gjerne å skreddersy en personlig kostholdsplan.

Stump røyken

Røyking forverrer dine plager med appelsinhud ved å gjøre huden mindre elastisk og reduserer spensten. Vi oppfordrer alle til røykeslutt!

Bruk komfortable klær

Klær som strammer for mye i linningen eller ned mot lårene reduserer blod sirkulasjonen og forverrer dermed cellulitten. 

Please reload

Blodsirkulasjon og lymfedrenasje

Da nedsatt blodsirkulasjon er en av «key factors» i utvikling av cellulitten, er det viktig å få det i gang. Massasje med apparatur har bedre effekt enn massasje for hånd. Det anbefales også å bruke en god anticellulitt krem i etterkant. Men en krem alene vil ikke ha en tilfredstillende effekt.

Som vi allerede så er lymfedrenasjen den andre viktige faktoren i cellulitt utviklingen. Det er derfor anbefalt å gjennomføre behandlinger som påvirker lymfedrenasje både med tanke på behandling og forebygging. Hos oss i A-Medi har vi gått til innkjøp av aller siste modell av en LPG maskin fra Paris som jobber både med blodsirkulasjon og lymfedrenasje. I motsetning til mange salonger som driver med skjønnhetsbehandlinger har vi en medisinsk utgave av maskinen, noe som betyr at det stilles strenge krav til maskinen og behandlingene har klinisk dokumentert effekt. Behandlingsmetoden er også FDA-godkjent. Det er veldig få klinikker som har denne medisinske utgaven av maskinen i Norge, og den brukes ikke bare innenfor kosmetisk medisin, men også i behandling av idrettsskadder og fibromyalgi.

Hjemmebehandling for cellulitter

For å både forsterke og forlenge behandlingseffekten, anbefaler vi å bruke en god anti-cellulitt krem daglig.

Cellulite Control fra ZO Skin Health

For å få ett godt verktøy i kampen mot cellulittene har ZO Skin Health inc. utviklet Cellulite Control.  Dette er en krem som skal masseres inn i områder med cellulitter både morgen og kveld. Det har blitt utført et klinisk studie i USA hvor kremen ble testet.  Studiet viste at:

77% av testpersonene fikk mindre cellulitter etter kun 8 ukers bruk.

81% fikk en jevnere hud etter bare 4 uker.

ZO  Cellulite Control inneholder en kombinasjon av banebrytende ingredienser som jobber i synergi for å redusere synlige cellulitter og forhindre dannelse av nye cellulitter. Den jobber med hovedutfordringene når det gjelder cellulitter, bidrar til å bryte opp eksisterende fett, hemme ny fettlagring og øke cellenes forbrenning.

I korte trekk jobber ZO Oraser® Cellulite Control 24/7 for å:

Virke oppstrammende

Forebygge nye cellulitter

Mykgjøre huden og forbedre ”appelsinhud”

Virke slankende og tonende

Forbedre mikrosirkulasjonen

Fremme kollagenproduksjonen

Gjenopprette fuktbalansen og styrke hudbarrieren

Body Profile fra Environ

Environ’s Intensive Body Profile bedrer den ujevne hudstrukturen som er assosiert med cellulitt ved å benytte ingredienser som øker metabolismen i fettcellene, samtidig som blodsirkulasjonen økes.

Body Profile gir:

Synlig bedre spenst i huden etter bruk. Virker oppstrammende.

Myriceline TM   reduserer utvikling av modne fettceller, øker ødeleggelsen av akkumulert fett, og forebygger dannelse av nye fettdepoter.

Pronalen ModelingTM virker oppstrammende og formende, og inneholder Guarana (Paullinia Cupana Seed Extract) som aktiverer blodsirkulasjonen.

Eliminerer overskuddsvæske og styrker fuktighetsbarrieren, slik at huden blir mer elastisk.

For best resultat kan kan kremen kombineres med Environ Cosmetic Body Roll-CIT.

I videoen under gir plastikkirurg og grunnleggeren av Environ Dr. Des Fernandes  tips og triks om bruk av Body Profile.

Please reload

Alle behandlinger utføres av en lege.

Ta gjerne kontakt for timebestilling nå!

Please reload

Åpningstider:

Mandag-Fredag: 9-16:30

Lørdags- og kveldsåpent etter avtale

67 430 930

Bankveien 1, 1383 Asker

Samme bygg som DNB

Inngang A

© 2015-2020 A-Medi | Org.nr. 916 269 331

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle